Ουπς ..κάτι δεν πήγε καλά …!


Έχεις αναρωτηθεί ποια είναι η κοινή ανάγκη όλης της ανθρωπότητας ; … η ανάγκη που δεν κοίτα χρώμα , έθνος , φύλλο; …

Η Ευτυχία είναι ρε κουτό… το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μπορούν να ζήσουν την Ζωή τους ανέμελα και με χαμόγελο και όχι να την ζουν με ζόρι και φόβο για την επιβίωση τους!

Έχεις σκεφθεί πως κατάντησες από ελεύθερο «ζώο» με τα απόλυτα δικαιώματα σου πάνω στην φύση σου να είσαι έρμαιο στις αποφάσεις κάθε λιμοκοντορου κομπιναδορου που κατάφερε να κερδίσει τεράστια εξουσία από τα εγκλήματα του;

Το έκανες βρε χαζουλη με το που παραχώρησες τον φυσικό σου νόμο επιβίωσης …παρέδωσες το δικαίωμα σου να είσαι μάχιμος προς την Ζωή στο σύστημα…με αντίτιμο υποτίθεται αυτό το σύστημα να σε φροντίζει αν εσύ ακολουθείς τους κανόνες του!


Και τα παραπάνω μανα μου είναι 100% έτσι οπως τα λέω …δεν είναι ούτε ψευδή είδηση ούτε συνομωσιολογια … απλα αυτή την στιγμή κάποιος δεν τηρεί το πανάρχαιο συμβόλαιο!!

Ξέρεις το σύστημα σε έπεισε πολλά που δεν είναι η φύση σου …σε έπεισε πχ ότι πρέπει να έχεις και να ζεις μέσα από στόχους …!

Ενώ ο μόνος στόχος σου θα έπρεπε να είναι να είσαι χορτάτος και ευτυχής το σύστημα σου έβαλε παγίδες και οράματα που δεν είναι τις φύσης σου …έτσι εσύ ξέχασες και άρχισες αντι να ζεις την Ζωή με το κουτάλι ..να ζεις κάθε δευτερόλεπτο της με χαρά …να την παραμερίζεις με σκοπό να φτάσεις στον στόχο!!

Μα καλό μου το σύμπαν δεν έχει στόχο ..απλά επεκτείνεται…δεν σκέφτεται να πάω εδώ να πάω εκεί να φτάσω εδώ να φτάσω εκεί… απλά υπάρχει !

Εσύ άφησες το υπάρχω, ξέχασες την χαλαρή ανάσα σου και άρχισες να την κρατάς για να φτάσεις στον στόχο …. ενα στόχο όχι δικό σου σου το ξανά λέω !

Να βγάλεις την πρώτη , την Δευτέρα , να πας γυμνάσιο. να πας λύκειο..να πας πανεπιστήμιο , να βρεις καλή δουλειά , να βγάλεις φράγκα , να φτάσεις στο καλό αυτοκίνητο , να πάρεις την καλή την σύνταξη και έτσι να καταλήξεις σε ένα γηροκομείο με εισιτήριο διαρκείας και τυχαίας κλήρωσης για ραντεβού με τον χαρουλη όπου απλόχερα το σύστημα (και με καλή πληρωμή ) θα σου δώσει ένα ωραίο μνήμα και μια βαριά ταφόπλακα ..να ηρεμήσεις επιτέλους από τους στόχους σου!!!!!!

Πάρε ανάσα μανα μου ..στο μνήμα δεν θα έχεις άλλη !!!!

Όλα για ένα στόχο μέσα σε ένα σύστημα που δεν έχει ποτέ τέλος …ενώ εσύ είσαι αναλώσιμος!

Ξέρεις η Ζωή είναι ένα τραγούδι…θα έπρεπε να είναι για όλους ένα τραγούδι…και το τραγούδι το γουστάρουμε να το ακούμε ..να το τραγουδάμε να το χορεύουμε και ξενερώνουμε όταν τελειώνει ….!

Για φαντάσου να ήταν σαν στόχος ενα τραγούδι…θα το παίζαμε γρήγορα σαν τρελοί …θα περιμέναμε να τελειώσει για να χαμογελάσουμε… δεν θα μας ένοιαζε ο σκοπός του …πάρα μόνο το τέλος του!!!

Και εδώ είναι που πρέπει να πεις Ουπς κατι δεν πήγε καλά..κάτι δεν κάνω καλά …δεν ζω ..δεν υπάρχω ….γιατί είμαι δυστυχισμένος και όχι ευτυχισμένος !!

Δεν θέλει πολλά να κατανοήσεις πότε αν ένας πολιτισμός έχει αποτύχει…απλά ρωτάς είσαι ευτυχισμένος; και αν εισπράξεις πολλά όχι αμέσως γνωρίζεις ότι αυτός ο πολιτισμός βρωμάει σκατά!

Ταυτόχρονα καρντάση μου είμαι και απόλυτος ..δεν σε ρωτάω καν αν είσαι ευτυχής; γιατί ξέρω ότι δεν είσαι …δεν συμφέρει να είσαι …. σε έναν πολιτισμό που ζει από της ενοχές σου και τους φόβους σου δεν συμφέρει να είσαι ευτυχής !

Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε και το σύστημα έλεγχου σου , για να μην είσαι ευτυχής …για αυτό υπάρχουν οι κανόνες ..για να μην είσαι ευτυχής ….!

Παμε πάλι από την αρχή τώρα ..τι παρέδωσες για να συμμετέχεις στον πολιτισμό ; Τον φυσικό σου νόμο …. πως μπορούμε μετά από όλα αυτά να τον ονομάσουμε αλλιώς ….παρέδωσες την Ευτυχία σου !

Θα πρέπει λοιπόν να νιώθεις ενοχές η ότι χρωστάς κάτι αν αυτός ο πολιτισμός γκρεμοτσακιστει στα βράχια; Χρωστάς κάτι αν το σύστημα τα έκανε σκατά; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !

Όλα τα παιχνίδια στον κόσμο έχουν κανόνες και όλοι οι παίκτες πρέπει να τους γνωρίζουν !

Εφ όσων το σύστημα είχε πάντα την εξουσία και τον τελευταίο λόγο τον έλεγε πάντα αυτό… ακόμα και αν εξαιτίας κάποιον ανθρώπων να έκανε τα σφάλματα του …παραμένει ως υπεύθυνο για αυτά τα σφάλματα μόνο το ίδιο το σύστημα !

Έτσι και αλλιώς τα οφέλη μεταξύ συστήματος και ανθρώπου έχουν τεράστιες διαφορές … μεγάλα καράβια λοιπόν μεγάλες φουρτούνες !

Εσύ έχεις χάσει την ευτυχία σου…αυτό σαν υπεύθυνο τη πρέπει να χάσει;

Η σύμβαση λοιπόν και ο προσδιορισμός των ευθυνών πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους !

Δεν μπορεί να γίνει σεισμός και να πεσει η πολυκατοικία και να ρίχνεις ευθύνες στον θυρωρό αντι για τον αρχιτέκτονα!!!

Αρα πως νικάς πίσω την λάθος σύμβαση σου ; ..Καταρχάς κόβεις μαχαίρι το ενοχικό σύνδρομο … μεγάλα παιδιά είμαστε … μπουρδέλο τα έκανες εσυ σύστημα που έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι και τους νόμους και τους μπάτσους και τα πάντα ..αν θες να μας πείσεις πως κάποιοι πχ φοροδιαφυγανε και εσύ για αυτό καταστράφηκες τότε είσαι ένα άχρηστο σύστημα να ελέγχεις το κοπάδι ..αρα πρέπει να αλλάξεις…αλλά αυτό ολο να μην ενοχλήσει τους υπολοίπους στο παραμικρό…μιας και όλοι παραδώσαμε φυσικό νόμο ώστε να μας εγγυηθείς την ασφάλεια της επιβίωσης μας … !!

Κόβοντας το ενοχικό σύνδρομο ότι εσύ φταις που ο Πάγκαλος έφαγε όσο τρώνε 9000 ελέφαντες εν καιρό μουσώνων στην Αφρική ,,,,αρχίζεις και νοεις ότι δεν συμμετέχεις στην κοπριά τους !

Και ερχόμαστε πάλι στα αρχικά μας στάδια… γιατί δεν είμαι ευτυχής ;

Πως θα γίνω ευτυχής ;

Πως θα φύγω από την μαυρίλα ;

Μήπως όταν ρωτάς όλα αυτά οι απαντήσεις που παίρνεις έχουν να κάνουν πάλι με το σύστημα;

Λεφτά , χρέη , εφορία , ΙΚΑ κοκ κοκ;

Και δεν θυμώνεις με αυτό;

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ;

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΟΥ;

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΝ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ;

Απάντησε τα αυτά …βρες τρόπο να προσφέρεις στον συγκρατούμενο σου ..μάθε τον να κάνει το ιδιο…και εμπιστεψου με ..αν όλοι μαζι το κάνουμε….σύντομα θα έχουμε ένα χαμόγελο πλατύ σαν βεντάλια!!!

Χόρεψε την Ζωή φιλαράκο…κάποια στιγμή το τραγούδι θα τελειώσει και αν έχεις χιούμορ θα ζητήσεις να σε θάψουν με το χέρι ψηλά και σε κίνηση μουντζας προς το μνήμα ..έτσι σαν μήνυμα προς την νέα γενιά !

Stranger…

http://katohika.gr/stranger-voice/oups-kati-den-pige-kala/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!