Αρθρογράφος για την εφημερίδα New York Times: Η Αμερική είχε καταληφθεί από μια παράνοια σχετικά με τον Πούτιν


Η αναδυόμενη Τάση στις ΗΠΑ είναι να βλέπουν το χέρι της απειλής της Μόσχας στην αμερικανική κοινωνία, λέει ο αρθρογράφος των New York Times [1], ένας γνωστός πολιτικός επιστήμονας ο Ivan Krastev.


Τις τελευταίες εβδομάδες οι Δυτικοί σχολιαστές ήταν διατεθειμένοι να κατηγορήσουν τη Μόσχα σε όλα – από το το Brexit μέχρι την αύξηση της δημοτικότητας του Donald Trump. Ο Krastev γράφει ότι αν και στη Ρωσία υπάρχουν παρόμοια αντι-αμερικανικά αισθήματα στη Δύση, η εξάπλωση του «πανικού για τον Πούτιν,» είναι εκπληκτική.

‘Φυσικά, όπως λένε στο ανέκδοτο, αν είσαι παρανοϊκός, δεν σημαίνει ότι δεν σε παρακολουθούν. Είναι λογικό ότι ο Πούτιν θέλει ο Trump να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, <…> Αλλά χρειάζεται μια τεράστια υπερβολή να σκεφτεί κανείς ότι η ρωσική παρέμβαση θα καθορίσει την έκβαση των εκλογών ή ότι θα προσπαθήσει να το κάνει », αναφέρει το άρθρο.

Το πραγματικό πρόβλημα της Δύσης, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι ότι «όπου μπορούν ξεκινάνε την παράνοια».

‘Οι Δυτικοί πολιτικοί και σχολιαστές διακατέχονται από μια ανησυχητική προθυμία να κατηγορήσουν την ρωσική προπαγάνδα ή τη χειραγώγηση της FSB στα προβλήματα της δημοκρατίας μας», γράφει ο αναλυτής, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται στην υποτιθέμενη ρωσική επιρροή.


Όλο αυτό δυσχεραίνει παραγωγική συζήτηση σοβαρών θεμάτων και δεν χτίζει αποτελεσματικά τις σχέσεις με τη Μόσχα.
Επιπλέον, όταν οι δυτικοί πολιτικοί, ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, θεωρούνται Παντοδύναμοι, και οι οι άλλοι φαίνονται να είναι ανίσχυροι.Ως προεκλογική στρατηγική του Δημοκρατικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η αρχή ‘ να κατηγορούν τα πάντα για τον Πούτιν’ η οποία είναι επίσης αμφίβολη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί δεν αισθάνονται μεγάλη απειλή από τη Ρωσία – περισσότερο ανησυχούν για την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και την ανεργία. «Η εμμονή για τον Πούτιν», ενισχύει έτσι τη θέση των Ρεπουμπλικάνων ότι οι Δημοκρατικοί έχουν χάσει την επαφή με τους απλούς Αμερικανούς.

«Στο σημερινό τρελό κόσμο, το κύριο καθήκον του επομένου προέδρου της Αμερικής θα είναι η διατήρηση του υγιούς μυαλού μας.
Ξεπερνώντας την παράνοια για τον Πούτιν “ θα είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη της αποσταθεροποίησης της διεθνούς επιρροής της Ρωσίας”, καταλήγει ειρωνικά ο Krastev

References New York Times
( http://www.nytimes.com/2016/08/08/opinion/americas-dangerous-putin-panic.html )
http://ria.ru/

tokoutsavaki.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Χορός Του Διαβόλου Από Την Σαλμα Ενθουσίασε Εκατομμύρια Άντρες Και Τους Ώθησε Στον Σατανισμό