Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ για το Ιντσιρλίκ και νέα κυβίστηση Άγκυρας: Πήρε πίσω τα περί παραχώρησης της βάσης στη Ρωσία!
Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-ΗΠΑ είχαμε πριν από λίγο καθώς υπήρξε άμεση παρέμβαση από την Ουάσινγκτον προς την τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου.

Οι ΗΠΑ του τόνισαν σε όλους τους τόνους ότι είναι αδιανόητο να προσφέρει ΝΑΤΟϊκή βάση στον μεγάλο εχθρό την Ρωσία και ότι διαταράσσει το ενιαίο ΝΑΤΟϊκό δόγμα άμυνας.

Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου αναγκάστηκε να κάνει νέα διευκρινιστική δήλωση λέγοντας πως η Τουρκία δεν είπε ότι θα ανοίξει την βάση της στο Ιντσιρλίκ στην Ρωσία .
Αυτό που είπαμε λέει ο Μ.Τσαβούσογλου είναι ότι «η Άγκυρα είναι ανοιχτή σε συνεργασία με τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του ISIS».

«Δεν έκανα ποτέ τέτοιο σχόλιο. Εμείς είπαμε ότι θα συνεργαζόμασταν με όλους στον πόλεμο κατά του ISIS.

«Δεν έκανα κανένα σχόλιο για ρωσικά μαχητικά στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ».

Η Τουρκία βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς πλέον προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δύο υπερδυνάμεων με αμφίρροπα αποτελέσματα….

Ήδη στο RT γελάνε με την Άγκυρα και σχολιάζουν αρνητικά τις νέες κωλοτούμπες…pentapostagma

http://katohika.gr/diethni/ektakto-diplomatiko-epeisodio-tourkias-ipa-intsirlik-kivistisi-agkiras-pire-piso-peri-paraxorisis-vasis-rosia/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!