Ο Ρ.Τ.Ερντογάν καταδιώκει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να τον συλλάβει λόγω σχέσεων με τον Φ.Γκιουλέν!

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν καταδιώκει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να συλληφθεί και να δικαστεί για σχέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν!

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης λίγες ώρες πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος έφυγε από την Τουρκία.

Σύμπτωση ή κάτι ήξερε, κάποιος δηλαδή τον είχε προειδοποιήσει;Πήρε μία από τις τελευταίες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη και έφυγε από την Τουρκία.

Βέβαια ο Αυστριακός Μητροπολίτης Arseny είπε ότι η πτήση από την Κωνσταντινούπολη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν ήταν ξαφνική αλλά πήγε σε προσκύνημα στην Σλοβενία.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε το γεγονός εντελώς συμπτωματικό.

Παρόλ αυτά οι Γερμανοί δημοσιογράφοι εξηγούν τα γεγονότα με πολύ διαφορετικό τρόπο.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε από πριν κατηγορηθεί για σχέσεις με τον ιμάμη Φ.Γκιουλέν για τον οποίο ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Παράλληλα αναφέρει ότι ο Βαρθολομαίος είχε προειδοποιηθεί από πριν ότι επίκειται στρατιωτικό κίνημα.

Μάλιστα οι Γερμανοί αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη αλλά θα παραμείνει για διακοπές στην Σλοβενία.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν χρησιμοποιεί τα πραξικόπημα για να εξαφανίσει όλους τους εχθρούς του ή τους αντιπάλους του και γενικά όσους δεν συμπαθεί.

Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν το ρωσικό αυτό δημοσίευμα είχε κάποια βάση.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους πάντες για σχέση με τον Γκιουλέν.

Σε μια Τουρκία που είναι υπό το νόμο της Σαρίας όλα είναι πιθανά….pentapostagma

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η γιαγιά το αποκαλούσε «το φύλλο που γιατρεύει» – Φυτρώνει σε κάθε κήπο και έχει απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες