«Οι πρόσφυγες θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα…»
ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ…

Την εκτίμησή της ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή στελέχωση των υπηρεσιών χορήγησης ασύλου.

Όπως είπε η ευρωβουλευτής το 95% των προσφύγων καταθέτουν αίτηση χορήγησης ασύλου γνωρίζοντας ότι ακόμα και αν απορριφθεί θα παραμείνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, επειδή η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί.

Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας δεν είναι αξιοπρεπείς με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να παραμένουν στην Ειδομένη με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

«Και αυτή η ελπίδα τροφοδοτείται από κάποια κέντρα, πείτε τα ΜΚΟ, δεν μιλώ για τις σοβαρές, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, αλλά για εκείνες που είναι ανεξέλεγκτες, και η ανυπαρξία του κράτους δείχνει ότι δεν υπάρχει ένας έλεγχος» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Ειδομένη, η κ. Βόζεμπεργκ έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την πλευρά των Σκοπίων, υπενθύμισε ότι με δεδομένο ότι το γειτονικό κράτος βρίσκεται σε ενταξιακή διαδικασία τον περασμένο μήνα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις της Κοπεγχάγης, είναι ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επισήμανε και πρόσθεσε η Τουρκία δεν τηρεί τις προϋποθέσεις ένταξης με τις πολιτικές που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της αξιολόγησης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωσή της αυξήθηκε το κενό κατά 5,5 δις. και ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται σε αγαστή συμφωνία για ένα πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ δήλωσε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις.

https://hellasforce.com/2016/04/11/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%BF/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!