Το παραμύθι της "ενισχυμένης" αμόλυβδης βενζίνης

Η ADAC -η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου της Ευρώπης με περισσότερα από 18 εκατομμύρια μέλη- ισχυρίζεται ότι ...προσπαθούν να μας πουλήσουν... φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό για θέματα αυτοκίνησης ιστότοπο caroto, η ADAC συμβουλεύει στα μέλη της να αποφεύγουν τις πανάκριβες σούπερ αμόλυβδες και να προτιμούν τις οικονομικότερες βενζίνες.

Η σούπερ αμόλυβδη βενζίνη, οι πωλήσεις της οποίας στη «μνημονιόπληκτη» Ελλάδα έχουν πέσει δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια, δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος, σύμφωνα με έρευνα της ΑDAC.

H λέσχη αυτοκινήτου επισημαίνει πως η χρήση της λειτουργεί σαν... placebo, καθώς υποσυνείδητα ο οδηγός αλλάζει το στιλ οδήγησής του. Μάλιστα, η ADAC αναφέρει πως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο εγκέφαλος του κινητήρα μπορεί να διαγνώσει μια καλύτερη ποιότητα καυσίμου και να παραμετροποιήσει τη λειτουργία του μοτέρ αλλάζοντας τη χαρτογράφησή του.

Και ενώ η ADAC είναι απόλυτη πως τα περισσότερα οκτάνια δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα -εξ ου και προτείνει στα μέλη της να προτιμούν τις απλές και οικονομικότερες βενζίνες-, σε ό,τι αφορά τις ποιοτικότερες εκδοχές του ντίζελ κίνησης δέχεται πως μπορεί να υπάρξει μια βελτίωση της απόδοσης έως 5%, λόγω όμως της καλύτερης σύνθεσης (και όχι των περισσότερων κετανίων).http://www.olathessaloniki.com/2016/01/blog-post_95.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η γιαγιά το αποκαλούσε «το φύλλο που γιατρεύει» – Φυτρώνει σε κάθε κήπο και έχει απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες