ΒΟΜΒΑ: Τινάζει και πάλι τα πάντα στον αέρα ο Σόιμπλε; Γιατί όλοι τον φοβούνται;


«Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος» τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα σχεδόν τα διαγγέλματα πριν από το δημοψήφισμα και αυτή την ώρα στο παρά 1΄ της συμφωνίας πράγματι ο μόνος φόβος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι…ο φόβος του Σόιμπλε.

Μπορεί αυτή τη φορά οι Γάλλοι τεχνοκράτες να έχουν αναλάβει τη συγγραφή του «Νέου Συμβολαίου» μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για τη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί κάπως έτσι θα λέγεται αντί για «Μνημόνιο», προκειμένου να αποφευχθούν τεχνικές κακοτοπιές, στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο ανησυχούν.

Και ανησυχούν γιατί πιστεύουν ότι αρκεί μόνο μια λέξη, μια παράγραφος, ένα λάθος αριθμός για να προκαλέσει το βέτο του γερμανού Υπουργού Οικονομικών και των «δορυφόρων» του στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup αύριο ή μεθαύριο και να τιναχθούν όλα στην αέρα.

Βέβαια και οι δανειστές έχουν «φρικάρει» όπως λένε οι ξένοι ανταποκριτές με την κυβέρνηση Τσίπρα και για την σκληρή της στάση αλλά και για τα πισωγυρίσματά της, με αποτέλεσμα όλοι να εκφράζουν αισιοδοξία ότι αυτή την ώρα βρισκόμαστε όσο ποτέ το τελευταίο 5μηνο κοντά στην συμφωνία αλλά να κρατάνε και σοβαρές επιφυλάξεις καθώς η αμοιβαία εμπιστοσύνη βρίσκεται το ναδίρ.

Με τις ΗΠΑ να πιέζουν αφόρητα το Βερολίνο, τη Γαλλία να παίρνει κεφάλι στη διαπραγμάτευση και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα πλην ΚΚΕ και ΧΑ να λένε στον Αλέξη Τσίπρα «προχώρα» η συμφωνία φαίνεται ορατή και όλοι σήμερα περιμένουν την πρώτη αχτίδα φωτός.

Και αν ο Σόιμπλε καραδοκεί, ένας ακόμη φόβος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η στάση της «αριστερής» πτέρυγας και της κυβερνητικής πλειοψηφίας γενικότερα, καθώς η ψήφιση της συμφωνίας και των εφαρμοστικών νόμων θα είναι ένα διαρκές τέστ συνοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η κυβέρνηση στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας δεν πρόκειται να ζητήσει «ψήφος εμπιστοσύνης» λόγω του…»κοινού ανακοινωθέντος», ωστόσο αν χαθεί η «δεδηλωμένη» είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο.

πηγή: Newsit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!