Δεν τους κάνουν τα «χατίρια» όπως έχουν μάθει και στάζουν «φαρμάκι» τα τεχνικά κλιμάκια
Δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις λένε τα τεχνικά κλιμάκια που έχουν τρελαθεί με τα νέα ήθη των διαπραγματεύσεων. «Η πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είναι ενθαρρυντική», δήλωσε μέλος
της ομάδας των δανειστών στην ολλανδική εφημερίδα, Ντε Βόλκστραντ . Η νέα αντιμετώπιση από την ελληνική πλευρά τους έχει κάνει να δυσφορούν και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Δεν έχει πια γραφεία, αφιερωμένα στις ανάγκες τους, μέσα σε κάθε υπηρεσία και υπουργείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Ένας συμμετέχων στις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζει «ανίκανους» τους Έλληνες συνομιλητές. «Γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους» λέει ένας άλλος. «Όλα αυτά, δεν καθιστούν πιο αξιόπιστες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις Τσίπρα περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα κόβει όλες τις γέφυρες με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες που τόσο έχει ανάγκη».


Τα κλιμάκια των δανειστών βρήκαν «λειψό» κατά 2 δις το πλεόνασμα και με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι έχουν χαθεί 2,23 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, σε σχέση με τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος που προέβλεπε το μνημόνιο. Η κυβέρνηση εμφανίζει με τα στοιχεία αυτά ότι η υστέρηση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από όσο διαφάνηκε από τον έλεγχο των τεχνικών κλιμακίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «κατά Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής το πρωτογενές αποτέλεσμα περιορίζεται στο 0,3% του ΑΕΠ, από 1,5% που ήταν ο στόχος». Τα στοιχεία αυτά, βέβαια είναι προσωρινά που αφορούν στην πορεία εκτέλεσης της Γενικής Κυβέρνησης, χωρίς να έχουν συνυπολογισθεί οι εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ που πήγαν καλά τον Φεβρουάριο και συνυπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2014.Σε κάθε περίπτωση όμως, δύσκολα το πλεόνασμα μπορεί να φτάσει ακόμα και το 0,6% του ΑΕΠ για το 2014. Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση έχει εξαιρέσει ακόμα 2 δισ. (291 εκατ. ευρώ από τις εισπράξεις εσόδων, 1,2 δισ. από τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου, 500 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ.)

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/03/blog-post_132.html#ixzz3UeTGmolU

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!