Τσεκάρεις το Facebook και ΔΕΝ ποστάρεις ποτέ; Δες τι θα πάθεις!Επιμέλεια: Άκης Αδαμόπουλος

Νέα μελέτη με απίστευτα ευρήματα!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν προειδοποιούν όσους απλά κάθονται και απλά «χαζεύουν» το Facebook και τα προφίλ των φίλων τους. Όπως φαίνεται τα άτομα που δεν ανεβάζουν περιεχόμενο στο δημοφιλές δίκτυο, καταλήγουν να γίνονται ζηλόφθονοι, δυστυχισμένοι και απαισιόδοξοι!

«Το Facebook υποτιμά τα αισθήματα των ανθρώπων», λέει ο καθηγητής Ethan Kross. Η ομάδα ανακάλυψε πως οι…παθητικοί χρήστες του, που διαβάζουν τις αναρτήσεις και βλέπουν τις φωτογραφίες άλλων νιώθουν την ευεξία τους να μειώνεται μέρα με την ημέρα!

Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο, όπου ρώτησαν 80 εθελοντές να αναφέρουν τα συναισθήματά τους, μετά από ανάρτηση και τσατ στο Facebook και αντίστοιχα μετά από το διάβασμα όσων έχουν ανεβάσει οι άλλοι. «Τα συγκεκριμένα ευρήματα, θα ρίξουν φως στο πώς η χρήση του Facebook υποτιμά τα ανθρώπινα συναισθήματα«, συμπληρώνει ο Kross!

Επιπρόσθετα παρέχει ένα παράδειγμα, για τον τρόπο μείωσης των αρνητικών συνεπειών της διαντίδρασης (interaction) με τα σύγχρονα μέσα και την τεχνολογία.Σημαντικό είναι επίσης και πως η επικοινωνία με άλλους όσο είμαστε «offline», βοηθά στην «θεραπεία» ορισμένων από τα αρνητικά συναισθήματα, που μας προκαλεί το Facebook.

http://mikroskopio.gr/%CE%A4%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η γιαγιά το αποκαλούσε «το φύλλο που γιατρεύει» – Φυτρώνει σε κάθε κήπο και έχει απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες