Αλέξης Τσίπρας. Οριστικό τέλος στην τρόικα

Όλοι πρέπει να είμαστε περηφανοι που συμμετέχουμε στην ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακου κράτους, για την επιστροφή στη σταθερότητα, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι απορρύθμισης και βαρβαρότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση... οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομματι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων πως κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της.

«Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη» ανέφερε.

Αναφέρθηκε ακόμη σε αίσθημα περηφάνειας που θα πρέπει να διακατέχει τους βουλευτές γιατί «οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η ελληνικη δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω μέιλ. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ».

«Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η αντζέντα. Πράγμα που μαρτυρούν οι επαφές που είχα.Για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα για να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και όχι άλλο για τη λιτότητα, για να αποδομηθεί το κατεστημένο που θέλει περισσότερο λιτότητα» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη. «Δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει».

Τόνισε επίσης για άλλη μία φορά πως υπάρχει επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση καθώς και πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Όπως είπε η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταιρούς της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις. Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία, όπως είπε, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε ακούσε κάτι συγκεκριμένο. MSN
http://www.filathlos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=50058&user_preview=497

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!