Αυστραλία: Ζητούνται εξειδικευμένοι στρατιώτες

Η Αυστραλία στην προσπάθειά της να θωρακίσει την άμυνά της αναζητά εξειδικευμένους στρατιώτες και από το εξωτερικό. Η εκστρατεία πρόσληψης απευθύνεται και σε Έλληνες και Ελληνο-αυστραλούς.

Μεταξύ άλλων σκοπευτές,…


πράκτορες αντικατασκοπείας και εξειδικευμένους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, αναζητά το αυστραλιανό υπουργείο Αμύνης και ήδη η κυβέρνηση, έχει εκδώσει βίζα για 135 άτομα που θα στελεχώσουν τις επίλεκτες μονάδες της. Οι προσλήψεις στρατιωτικών από το εξωτερικό, έχουν αυξηθεί από το 2012, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 36 ακόμη υπαλλήλων στον τομέα της άμυνας, από άλλες χώρες.

Το υπουργείο Άμυνας έχει παραχωρήσει κονδύλια προκειμένου να προσελκύσει τους επίλεκτους στρατιωτικούς, κάτι το οποίο ο Γενικός Διευθυντής, Νηλ Τζέιμς, υπερασπίζεται με πάθος ως απόφαση.

«Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται περί σπατάλης χρημάτων αλλά για εξοικονόμηση, εφόσον δε χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό ενώ κερδίζουμε και χρόνο».

«Δεν υπάρχουν πολλοί καλοί σκοπευτές στον κόσμο και χρειάζονται 15 χρόνια εκπαίδευσης για κάποιον ικανό. Δεν είναι δυνατόν να προσλάβουμε κάποιον από το δρόμο» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Δεν διαθέτουμε τα μέσα, οπότε μας εξυπηρετεί να στραφούμε στο εξωτερικό. Υπάρχει μία φανερή προτίμηση στις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας για αναζήτηση στελεχών, δεδομένου το ότι οι τακτικές μας έχουν περισσότερες ομοιότητες».

Η πλειονότητα των στρατιωτικών που προσέλαβε η αυστραλιανή κυβέρνηση για τη στελέχωση καίριων πόστων προέρχονται από την Αγγλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Πολωνία, τις Η.Π.Α. και τη Νέα Ζηλανδία. Το ενδιαφέρον επεκτείνεται όμως και στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις ξένων στρατιωτικών που φλερτάρουν με μία θέση στο στρατό της Αυστραλίας, ελπίζοντας σε καλύτερες πληρωμές και δυνατότητες ανέλιξης, σε μία χώρα με καλύτερη ποιότητα ζωής.
http://troktiko2.com/146604

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!