Ο έρωτας δεν έχει «ηλικία»

 

Ο σημερινός πενηντάρης είναι ένας άνθρωπος που βιώνει μία νέα νεότητα, σε αντίθεση με τον συνομήλικό του πριν από 30 ή και 40 χρόνια, που τον θεωρούσαν ηλικιωμένο.

Αναμφίβολα, ο σύγχρονος πενηντάρης είναι
τελείως διαφορετικός από εκείνον της εποχής του '60. Και βέβαια το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι εξακολουθεί να είναι αρκετά... ζωηρός όσον αφορά τη σεξουαλική του δραστηριότητα.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, σε 35.000 Βρετανούς φαίνεται πως καταρρίπτεται ο μύθος ότι η ζωή χάνει την αίγλη της μετά τα 50!

Μελετητές διαπίστωσαν ότι 42% των ανθρώπων άνω των 50 ετών που είναι σεξουαλικά ενεργοί απολαμβάνουν να κάνουν έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ένα άλλο 25% μία φορά ανά δεκαπενθήμερο.

Αν και οι περισσότεροι παραδέχονται ότι δεν κάνουν έρωτα με την ίδια συχνότητα που έκαναν στο παρελθόν, όπως στην ηλικία των 20 και 30 ετών, ωστόσο, περισσότεροι από το 60% δήλωσαν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι.

Περίπου 60% παραδέχτηκαν ότι η φλόγα του έρωτα και της αγάπης δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια των χρόνων και το 85% ένιωθαν ευχάριστα που ανέσυραν από τη μνήμη τους προσωπικές ιστορίες.

Στην πραγματικότητα, μόνο το 21% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 50 ετών έχουν απηυδήσει με τη σεξουαλική του ζωή εκφράζοντας δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν δύο στους τρεις που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι είναι «ικανοποιημένοι» με την υγεία τους σε σύγκριση με το ένα τρίτο που ήταν αρνητικοί στην απάντηση που έδωσαν.

Η «ηλικία των 50» φαίνεται πως για τους περισσότερους ανθρώπους αποπνέει μια εμπιστοσύνη και μια σιγουριά ως προς το σύντροφο. Αφού, το 69% από αυτούς ήταν ικανοποιημένοι με το σύντροφό τους, σε σύγκριση με το 65% των ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Υπεύθυνη της έρευνας, δήλωσε: «Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι σταματάει η ερωτική ζωή μετά την ηλικία των 50. Συνήθως, οι άντρες είναι αυτοί που εκφράζουν δυσαρέσκεια όσον αφορά τη σεξουαλική τους ζωή», συμπλήρωσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η γιαγιά το αποκαλούσε «το φύλλο που γιατρεύει» – Φυτρώνει σε κάθε κήπο και έχει απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες