Το μυστήριο του Άγιου Δισκοπότηρου
Το Άγιο Δισκοπότηρο ή αλλιώς Γκράαλ είναι ένα σκεύος με μαγικές δυνάμεις, το οποίο χρησιμοποίησε ο Χριστός κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου και με το οποίο περισύλεξε το αίμα Του μετά τη Σταύρωση ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας.

Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και ιστορικά γεγονότα, αρκετά είναι τα υποψήφια μέρη στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται το δισκοπότηρο.

Ένα απ’ τα υποψήφια μέρη βρίσκεται στο γαλλικό χωριό Μ. Σονιέρ, όπου ένας απλός κληρικός ξαφνικά έγινε πλούσιος χάρη στα ευρήματα που ανακάλυψε κατά την αναστύλωση του ναού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Με αποτέλεσμα από 75 φράγκα που έπαιρνε για μηνιαίο εισόδημα, τα έξοδα του να φτάνουν στις 160.000! Ενδιαφέρον προκαλεί και ο διάκοσμος της εκκλησίας με έναν δαίμονα στην είσοδο.Άλλο ένα μέρος που διεκδικεί το Άγιο Δισκοπότηρο είναι το παρεκκλήσι του Ρόσλιν (Rosslyn), κοντά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Η οικογένεια Σαιντ Κλαιρ έχτισε το παρεκκλήσι και έδωσε καταφύγιο στους Ιππότες του Ναού που διώκονταν κι απέκτησαν τον τίτλο του Ναϊτη Ιππότη, αλλά και σημαντικό μέρος των θησαυρών που μετέφεραν. Μάλιστα, ο T. Ravenscroft ισχυριζόταν το 1962 ότι το Δισκοπότηρο ήταν κρυμμένο σε μια κολώνα του ναού.

Το Γκλαστόνμπερι (Γυάλινη Πόλη), στη νοτιοδυτική Αγγλία, ταυτίζεται με το Avalon όπου μεταφέρθηκε το νεκρό σώμα του βασιλιά Αρθούρου και σύμφωνα με το μύθο εκεί χτίστηκε ο πρώτος χριστιανικός ναός της Αγγλίας από τον Ιωσήφ.

Το 1880 μια ομάδα από μελετητές της Καββάλα και των Tarot ξεκίνησαν την έρευνα για το ιερό αντικείμενο στην Ουαλία με σκοπό την καταστροφή του. Λέγεται πως το κατάφεραν όταν ένας απ’ τους κρυφούς φύλακες του Γκράαλ προδόθηκε και το θρυμμάτισαν σε μια μαύρη τελετή.

Ο ερευνητής G. Phillips βρήκε στο πατάρι της V. Palmer το 1995, ένα κύπελλο το οποίο αποτελούσε το αυθεντικό Γκράαλ σύμφωνα με μελέτες. Το κειμήλιο μεταφέρθηκε από τον τάφο του Χριστού το 327 στη Ρώμη κι από εκεί στην Αγγλία, καταλήγοντας στην οικογένεια Palmer.

Το κύπελλο του Νάντεος βρισκόταν υπό την προστασία των μοναχών του Γκλαστόνμπερι, μέχρι που ταξίδεψε στο αβαείο της Strata Florida στην Ουαλία υποστηρίζει μια διαφορετική θεωρία. Από εκεί, το μετέφεραν στο μέγαρο του Νάντεος και καταλήγει στα χέρια της οικογένειας Μάιρουλες, όπου πιθανολογείται να βρίσκεται ακόμα εκεί.

Όμως, η πιο σημαντική υποψηφιότητα είναι η καθεδρική της Valencia στην Ισπανία. Το αντικείμενο είναι υπό την προστασία του τοπικού ιπποτικού Τάγματος της Βασιλικής Αδελφότητας του Santo Caliz. Ο μύθος ξεκινά απ’ τον Άγιο Λαυρέντιο ο οποίος δέχτηκε το ιερό αντικείμενο από κάποιον προσκυνητή τον 3ο αιώνα και το έστειλε στην πατρίδα του. Μετά από πολλές μετακινήσεις, κατέληξε το 1424 στην Valencia και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο ΙΙ τέλεσε μυστήριο με αυτό.Τα πιθανά μέρη και οι θεωρίες είναι αναρίθμητες και δεν έχει βρεθεί η άκρη του Μίτου της Αριάδνης γι’ αυτό το μυστήριο.

Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/09/blog-post_575.html#ixzz3D0oolyMI

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η γιαγιά το αποκαλούσε «το φύλλο που γιατρεύει» – Φυτρώνει σε κάθε κήπο και έχει απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες