ΔΕΙΤΕ τη ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΔΑ των εφήβων της Αμερικής! Ρε δεν πάμε καθόλου καλά λέμε…(βίντεο)
Οι έφηβοι, είναι ο μεγαλύτερος φυσικός πόρος της Αμερικής. Είναι γεμάτοι ιδέες, εξυπνότεροι από ποτέ, και δεν έχουν ακόμα εμποτιστεί από κυνισμό και ενοχή. Κάποια από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν –το rock ‘n’ roll, τα energy drinks, οι πιπιλιές- δεν θα υπήρχαν πια, αν δεν τα αναζητούσαν οι έφηβοι. Και είναι βιώσιμοι. Αν τους αφήσεις ελεύθερους, θα πολλαπλασιαστούν σε καμιά δεκαριά χρόνια. Και αλλάζουν συνέχεια.

Η παγκόσμια ύφεση, έπληξε περισσότερο τη μέση κοινωνικοοικονομική τάξη. Η part-time και καλοκαιρινές δουλειές, δεν βρίσκονται εύκολα πλέον. Συνεπώς, αποδυναμώνονται οι έφηβοι. Επίσης, είναι καλοί στο να βρίσκουν δωρεάν πράγματα, και, όπως τους έμαθε ο Macklemore, τα second hand ρούχα έχουν πιο πολύ πλάκα, οπότε δεν θέλουν να αγοράζουν καινούργια. Η νεότερη γενιά, είναι αυτή που πλήγεται περισσότερο από την κρίση.

Οι νέοι είναι που θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Θα είναι αρκετά εφευρετικοί στο να τονίσουν τη συνεχή πλήξη που δέχονται; Ή θα πνιγούν στις ορμόνες και τα ναρκωτικά που δεν είναι ακόμα παράνομα; Έχοντας αυτά κατά νου, δημιουργήσαμε μια καινούργια στήλη: This Week in Teens (Η Εβδομάδα των Έφηβων).

-Αν υπάρχει κάτι που αγαπούν οι έφηβοι, αυτό είναι η μόδα. Και αν υπάρχει κάτι που αγαπούν τα τοπικά κανάλια, είναι να φοβίζουν τον κόσμο που δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους έφηβους (και είναι εύκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι έφηβοι είναι εγγενώς τρομακτικοί). Συνδυάζοντας αυτά τα δυο, έχουμε την είδηση της εβδομάδας: Έφηβοι που βγάζουν τα ρούχα τους, μπαίνουν στη ντουζιέρα, ρίχνουν πάνω τους εύφλεκτο υλικό, και αυτοπυρπολούνται. Καμιά φορά φουντώνουν –από τη φωτιά- πριν ανοίξουν το νερό, και παίρνει φωτιά το σορτς τους ή η κουρτίνα της ντουζιέρας, οπότε καταλήγουν στο νοσοκομείο, με σοβαρά εγκαύματα. Λέγεται Fire Challenge (Πρόκληση της Φωτιάς), μαμά, και γίνεται στο όνομα της δόξας μέσω διαδικτύου.

Οι γνώστες των media, αναρωτιούνται αν η Πρόκληση της Φωτιάς είναι πραγματική, ή αν πρόκειται για νοκ-άουτ παιχνίδι (νοκ-άουτ, γιατί πέφτοντας, μπορεί να χτυπήσουν κάνα κεφάλι). Εξαρτάται, λοιπόν. Κατ’ αρχήν, είναι στο Worldstar, και έχω βρει μερικά βίντεο και φωτογραφίες παιδιών, που δέχτηκαν την «πρόκληση». Προφανώς, έχει υπάρξει και ένα θανατηφόρο περιστατικό, του 15-χρονου James Shore, από το Μπάφαλο, αν και τα άρθρα που ανέφεραν τον θάνατό του, ήταν spams, με ρατσιστικά μηνύματα, και υπήρχαν πολλά copy-pastesτου ίδιου άρθρου. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι για κάθε βίντεο, υπάρχουν δεκάδες άρθρα που το επικρίνουν, αλλά ταυτοχρόνως, δημοσιεύουν και την ύπαρξη της πρόκλησης. Αυτές οι ιστορίες προειδοποιούν τους γονείς για τα παιδιά τους, και τα media χειροτερεύουν το πρόβλημα. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι οι έφηβοι δεν έχουν καεί ολοσχερώς. Ευτυχώς, αν και θα είχε πλάκα να φανταστεί κανείς ένα τσούρμο έφηβους να μπουρλοτιάζονται έξω από πολυκαταστήματα. Να θυμάσαι: το κόλπο είναι να βάζεις φωτιά πριν εξατμιστεί το υλικό και αρχίσει να καίγεται το σώμα σου.

-Γνωρίζει άραγε, το 1/3 των εφήβων, ότι το HIV είναι ΣΜΝ; Είναι το άρθρο της Daily Beast αναξιόπιστο, εφόσον γράφει τα γεγονότα και στη συνέχεια αμφισβητεί τις μεθόδους έρευνας; Μήπως χειροτερεύω τα πράγματα, δημοσιεύοντας ένα άρθρο, ενδεχομένως, αμφιβόλου εγκυρότητας.

-Οι έφηβοι, κατά κύριο λόγο, δεν έχουν χρήματα, ελευθερία και έλεγχο της ζωής τους. Συνεπώς, βαριούνται. Γι’ αυτό αρέσουν τα ναρκωτικά στους έφηβους. Σε γενικές γραμμές, η Αμερική προωθεί πιο ελαστικούς νόμους για τα ναρκωτικά, αλλά υπάρχουν διαφορές, από πολιτεία σε πολιτεία. Για παράδειγμα: Ενώ στο Κολοράντο έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, μόλις λίγα μίλια πιο μακριά, στο Τζόρτζταουν του Τέξας, ο 19-χρονος Jacob Lavoro, ίσως τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη, επειδή πουλούσε brownies μαριχουάνας και χασισέλαιου. «Φοβάμαι πολύ», είπε, και είναι απόλυτα κατανοητό, αφού μπορεί να γίνει η παράπλευρη απώλεια, ενός απαρχαιωμένου πολέμου.

-Με ανακατεμένα μαλλιά, στενά παντελόνια και πολύ εμπορικό, επαναστατικό πνεύμα, οι skateboarders είναι οι τέλειοι teenagers. Ακούγονται πολύ, δεν αποτελούν απειλή, και στις μπλούζες τους, φαίνονται οι μάρκες. Μην αφήσεις την καταστροφή δημόσιας περιουσίας να σε ξεγελάσει –κάτω από την φαινομενική αντικουλτούρα τους, είναι ακριβώς όπως οι υπόλοιποι έφηβοι, αν και λίγο χειρότεροι στη μπάλα. Γι’ αυτό είναι αστείο να τους βλέπεις να λυγίζουν στην όψη του πραγματικού τους φόβου: της θυμωμένης μάνας. Ενώ σε πολλά βίντεο, οι skateboarders είναι αυτοί που προκαλούν τις μανάδες, είναι απόλυτα ικανοποιητικό όταν υπαίτιοι είναι τελικά οι μανάδες. Το Motherboard λέει ότι σ’ αυτούς τους καυγάδες, δεν υπάρχουν νικητές, αλλά αυτό δεν ισχύει. Νικητές είμαστε εμείς που παρακολουθούμε από το σπίτι.

vice
http://www.makeleio.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!