ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Πώς θα σώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ;;;

Από την Τρίτη 29 Ιουλίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet στην οποία οι φορολογούμενοι....
θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στη Φορολογική Διοίκηση τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις (για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την Εφορία έναντι χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε μόνο ένα πιστωτικό ίδρυμα στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.
Για τη γνωστοποίηση του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού ο ενδιαφερόμενος πολίτης υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).
Επίσης ο φορολογούμενος οφείλει να ενημερώνει υποβάλλοντας νέα αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με τον ίδιο τρόπο τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό IBAN.
newsit.gr - See more at: http://www.gkourou.com/2014/07/blog-post_739.html#sthash.gAhZmaRP.dpuf

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά: Τι να κάνετε - Αντιμετώπιση(video)

7 Σημαντικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει ποτέ να κρατάμε τα Αέρια μας. Ο 3ος θα σας Εκπλήξει!